Гениални функции на смартфона, за които нямате идея, че съществуват

04.11.2017, 20:00

Супер!

   
 
Гениални функции на смартфона, за които нямате идея, че съществуват
Източник: brightside.me

Смартфоните са навлезли в живота ни с такава проницателна скорост, че не всеки има време да открие истинските им способности. Освен това постоянните актуализации превръщат тези джаджи във все по-всемогъщи.

Всекидневните занимания биха станали още по-интересни, ако използвахте тези "скрити” функции на вашия смартфон.

Клониране на приложения

1935793brightside.me

В чистата версия на Android, има опция в менюто, наречена "App Cloner", която ви позволява да дублирате желаното приложение с едно докосване. Това може да е полезно за хора, които често имат достъп до една социална мрежа под различни профили. Тези, чиято версия на Android не поддържа функцията, могат да изтеглят специална програма за клониране на приложения.

Изтегляне на видеа и аудио от YouTube

1935795brightside.me

Google скрива приложения, които ви позволяват да изтегляте видеоклипове от YouTube, но има и много безплатни програми, които изпълняват същата фунцкия.Някои вече имат утвърдена репутация, докато други са нови на пазара. Всички те работят на същия принцип: или поставяте връзка към видеофайла или го намирате чрез приложението.

Превръщане на телефона в кантар

1935794brightside.me

Можете да използвате телефона си за претегляне на малки обекти (например хранителни стоки в магазина), благодарение на специално приложение. Просто инсталирайте приложението, калибрирайте го с предмет, чието тегло е предварително известно (например монета) и сте готови!

Два прозореца на един екран

1935796brightside.me

Искате да четете електронна книга и да използвате речник едновременно, без да е необходимо да превключвате екрани? Просто активирайте режим с много прозорци! Отворете съответното приложение и задръжте клавиша със списъка със задачи (отдясно на бутона "Начало"). За съжаление, не всеки смартфон може да работи в този режим.

Скенер

1935797brightside.me

Знаете ли, че можете да сканирате всеки документ или снимка с камерата на смартфона? За да се възползвате максимално от тази функция, ще трябва да изтеглите едно от специалните приложения, които не само ще разпознаят документа, но и ще го запишат в облак и ще изпратят копие на получателя.

Свързване на два телефона

1935792brightside.me

Благодарение на функцията One-Touch-Go (OTG) всеки модерен смартфон може да бъде свързан към периферно устройство, включително друг смартфон. Процесът изисква монтиране на единия телефон с USB женски адаптер и втория телефон с микро-USB кабел. След като телефоните идентифицират кабела и адаптера, можете безопасно да ги свържете.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Когато не ти се плаща за майстор и сам си направиш ремонта  15
Куче открадна GoPro камерата на собственика си!
Цветни доказателства защо никога не трябва да оставяш хлапето без надзор!  19
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?
Тестостеронът и мъжкото здраве
Убийци на либидо
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta