Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

22.12.2016, 20:15

Майката природа цинично ни е осакатила. Но защо?

   
 
Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

Ново изследване на учени от Великобритания дава отговор на загадката – защо Майката природа толкова цинично ни е наказала – отнела ни е пенисната кост. Както твърдят авторите на изследването, половите органи на човека са претърпели най-много промени в течение на еволюцията. Пенисната кост присъства при огромна част от бозайниците, в това число, и при много примати.

Защо някои бозайници достойно притежават този така полезен инструмент – още не е напълно ясно. Според теориите костта помага, когато няма достатъчно прилив на кръв в половия орган, а ние добре знаем, че след определена възраст точно това би ни свършило много добра работа. Според учените, именно пенисната кост е причината много видове да продължават да съществуват, защото тя подпомага значително размножаването. Последните изследвания сочат, че мъжките мишки (да и те са облагодетелствани), които имат по-големи костици в пениса, се размножават с пъти по-добре от събратята си с мънички.

Британските биолози Матилда Бриндъл и Кристифър Опи установяват, че има зависимост между продължителността на половия акт и наличието или отсъствието на пенисна кост. Ако има кост – актът е с пъти по-дълъг (плачем).

Продължителността на половия акт е еволюционно важна за видовете, които често сменят партньорите си, а ранният Homo е предпочитал да се язди само с неговата госпожа или реда – един мъжки и няколко постоянни партньорки (което на нас, разбира се, повече ни допада).

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Какво вижда пилотът на болид при скорост на 300 км/ч?
Глобиха хлапе с 37 милиона долара! Заради фойерверки и пиратки...
Най-продаваните коли в Европа в момента!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи за тази седмица!
Тази детска книжка по сексуално образование скандализира родителите  2
Мъж беше арестуван, след като осведоми детска площадка, пълна с деца, откъде идват бебетата  2
Брутално яки бръснарници
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta