Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

22.12.2016, 20:15

Майката природа цинично ни е осакатила. Но защо?

   
 
Защо еволюцията е лишила мъжа от костта в пениса?

Ново изследване на учени от Великобритания дава отговор на загадката – защо Майката природа толкова цинично ни е наказала – отнела ни е пенисната кост. Както твърдят авторите на изследването, половите органи на човека са претърпели най-много промени в течение на еволюцията. Пенисната кост присъства при огромна част от бозайниците, в това число, и при много примати.

Защо някои бозайници достойно притежават този така полезен инструмент – още не е напълно ясно. Според теориите костта помага, когато няма достатъчно прилив на кръв в половия орган, а ние добре знаем, че след определена възраст точно това би ни свършило много добра работа. Според учените, именно пенисната кост е причината много видове да продължават да съществуват, защото тя подпомага значително размножаването. Последните изследвания сочат, че мъжките мишки (да и те са облагодетелствани), които имат по-големи костици в пениса, се размножават с пъти по-добре от събратята си с мънички.

Британските биолози Матилда Бриндъл и Кристифър Опи установяват, че има зависимост между продължителността на половия акт и наличието или отсъствието на пенисна кост. Ако има кост – актът е с пъти по-дълъг (плачем).

Продължителността на половия акт е еволюционно важна за видовете, които често сменят партньорите си, а ранният Homo е предпочитал да се язди само с неговата госпожа или реда – един мъжки и няколко постоянни партньорки (което на нас, разбира се, повече ни допада).

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Когато рускините се качат на стари съветски трошки!  15
Руско женско съветско бельо!  10
Новият трейлър на "Играч първи, приготви се" ще ви разтърси
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи до сряда!
22 забавни факта за филмите за възрастни, които вероятно не знаете  3
Продадено: бележките на Исак Нютон за философския камък
Най-добрите гифчета от изминалата седмица + наръчни за употреба на дупките по пътя!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta