10 начина да изглеждате по-умни по време на работна среща

30.07.2014, 10:58

Доброто впечатление му е майката

   
 
10 начина да изглеждате по-умни по време на работна среща

Ако сте от "късметлиите", които редовно посещават работни срещи, знаете, че често по време на тези срещи хората си мислят какво да сготвят довечера и колко е секси колежката отсреща, вместо да се съсредоточат върху разискваната тема. Ние обаче ще ви дадем няколко съвета, които ще направят така, че в очите на останалите ви колеги вие да изглеждате умни и много над тях. И то по време на въпросните работни срещи. Ето и десет трика, с които да се издигнете в очите на колегите си.

1. Чертайте таблици и графики

Когато се изправите и начертаете графика на дъската в заседателната зала, ще направите впечатление на останалите. Независимо с какви данни ще запълните графиката в момента, в който оставите маркера, колегите ви вече ще са започнали да спорят кои данни къде трябва да попаднат, кое е вярно и кое е грешно. А вие спокойно може да си седнете, да се облегнете на стола и просто да наблюдавате.

2. Трансформирайте процентите в части

Ако някой каже нещо за "25%...", бързо вмъкнете "една четвърт с други думи". Всички ще кимнат в съгласие, тайно впечатлени от бързите ви математически способности.

3. Окуражавайте колегите да се стегнат

Ако срещата се закучи, говорят се непрестанно едни и същи неща, но вие усещате, че объркването е масово, спокойно извисете леко глас и кажете: "Колеги, колеги, нека малко да спрем..." Всички ще се обърнат и ще ви погледнат и това е идеалният момент да успокоите топката с нещо от сорта на "Дайте да конкретизираме темата" и ХОП - спечелили сте си още една червена точка.

4. Кимайте докато се правите, че си водите записки

Винаги си носете тетрадка или тефтер. Ако искате, си записвайте, ако не искате, недейте. Не забравяйте обаче да кимате.

5. Повтаряйте последните думи

Когато някой важен човек казва някакви неща, опитвайте се да помните поне последните му думи или цялото последно изречение. Издебнете момента на пауза и тихичко, но достатъчно, за да се чуе, повторете думите. Хората ще ви погледнат и ще си кажат - "Боже, този човек наистина слуша."

6. Няма тъпи въпроси? Има!

Да, има тъпи въпроси, затова не изливайте всичко, което се загнездва в мозъка ви. Задавайте само онези въпроси, чийто отговор би могъл да затрудни човека, когото питате.

7. Разходете се

Изисква смелост, но, ако просто се изправите и се разходите из стаята, без да показвате някакво пренебрежение. Бъдете безмълвни, но съсредоточени и всички в стаята ще се чудят какво ли се върти в главата ви.

8. Помолете говорещия да повтори

"Извинявай, това последното може ли да го повториш?". Това са осемте думи, които никой не иска да чува. Независимо по кое време на презентацията изцепите това, ще направите впечатление, че внимавате и слушате.

9. Излезте, за да проведете разговор по телефона

По принцип излизането по време на работна среща се счита за неуважение. Но излизането заради "важен" разговор, показва, че сте заети. Всички ще си кажат "Да, ние тук убиваме време, но този пич май наистина работи!".

10. Използвайте самоиронията

Ако някой ви пита какво мислите за нещо, а вие не сте слушали в последния един час, спокойно можете да кажете с усмивка "Честно, не чух абсолютно нищо от последния един час.". Всички ще се засмеят, а вие ще излезете чист и... по-умен.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ