С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

17.04.2018, 12:00

Следващият път, когато изневеряваш да знаеш, че тя може да влезе в статистиките

   
 
С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

Колкото и да се преструваме, че не е така и да се правим на лицемери, изневярата си остава важна част в отношенията на повечето двойки. Рядко влюбените минават през съвместния живот без някой да не се спъне по каменистия път на моногамията. Разбира се, има изключения, ама не говорим за това в момента.

Независимо, че предмета на изневярата е изследван почти толкова добре като Хеопсовата пирамида, до скоро имаше непознати петна. Едно от тях се оказа хората замесени в изневярата. Вече - не. Съвсем скоро в "Списание за семейна психология" (Journal of Family Psychology), което се издава с усилията на Американската психологическа асоциация, са публикувани резултати от изследване, което цели да разкрие с кои хора най-често се изневерява.

Изследването наистина е голямо. За 6 години са събрани данни от 13 030 американци. Анкетираните имат сключен брак или живеят на семейни начала. На въпроса с кой изневерявате на половинката ви има няколко варианта за отговор: близък приятел, съсед, колега или отдавна познат човек, непознат, човек на който сте платили да спи с вас и друг.

Без да увъртаме повече: 53,5% отговарят "близък приятел". Да, правилно оказа се, че дори в такова забранено удоволствие, повечето хора ги е страх да напуснат зоната на комфорта. 29,4% отговарят "съсед, колега или отдавна познат човек". Само 21% изневеряват със случаен човек.

Общo взето – правилно се притесняваш от комшията.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Японският инженер прави гигантски робот "Гундам"
На вниманието на всички брадани, запознайте се с Ерик Бандхолц!
Пет лесни начина да припечелите пари
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Пет лесни начина да припечелите пари
Молекулата на живота и как откритието й промени света
Нагледно видео защо ремонтът пред блока ти никога няма да приключи!
На вниманието на всички брадани, запознайте се с Ерик Бандхолц!
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta