С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

17.07.2018, 10:00

Следващият път, когато изневеряваш да знаеш, че тя може да влезе в статистиките

   
 
С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

Колкото и да се преструваме, че не е така и да се правим на лицемери, изневярата си остава важна част в отношенията на повечето двойки. Рядко влюбените минават през съвместния живот без някой да не се спъне по каменистия път на моногамията. Разбира се, има изключения, ама не говорим за това в момента.

Независимо, че предметът на изневярата е изследван почти толкова добре като Хеопсовата пирамида, до скоро имаше непознати петна. Едно от тях се оказа хората замесени в изневярата. Вече - не. Съвсем скоро в "Списание за семейна психология" (Journal of Family Psychology), което се издава с усилията на Американската психологическа асоциация, са публикувани резултати от изследване, което цели да разкрие с кои хора най-често се изневерява.

2078019

Изследването наистина е голямо. За 6 години са събрани данни от 13 030 американци. Анкетираните имат сключен брак или живеят на семейни начала. На въпроса с кой изневерявате на половинката ви има няколко варианта за отговор: близък приятел, съсед, колега или отдавна познат човек, непознат, човек на който сте платили да спи с вас и друг.

Без да увъртаме повече: 53,5% отговарят "близък приятел". Да, правилно оказа се, че дори в такова забранено удоволствие, повечето хора ги е страх да напуснат зоната на комфорта. 29,4% отговарят "съсед, колега или отдавна познат човек". Само 21% изневеряват със случаен човек.

Общo взето – правилно се притесняваш от комшията.

2078020

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Кола за сигурност катастрофира! Шокиращо видео!
Как да защитиш телефона да не се разбие при падане?
5 абсолютно гениални лайфхака за Коледа
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Как да защитиш телефона да не се разбие при падане?
5 абсолютно гениални лайфхака за Коледа
Можеш ли сам да си бронираш колата и тя да издържи на куршумите
Най-смешните картинки, които се завъртяха в социалните мрежи тази седмица!  16
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta