С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

17.07.2018, 10:00

Следващият път, когато изневеряваш да знаеш, че тя може да влезе в статистиките

   
 
С приятели, със съседи или с непознати: с кои най-често се изневерява?

Колкото и да се преструваме, че не е така и да се правим на лицемери, изневярата си остава важна част в отношенията на повечето двойки. Рядко влюбените минават през съвместния живот без някой да не се спъне по каменистия път на моногамията. Разбира се, има изключения, ама не говорим за това в момента.

Независимо, че предметът на изневярата е изследван почти толкова добре като Хеопсовата пирамида, до скоро имаше непознати петна. Едно от тях се оказа хората замесени в изневярата. Вече - не. Съвсем скоро в "Списание за семейна психология" (Journal of Family Psychology), което се издава с усилията на Американската психологическа асоциация, са публикувани резултати от изследване, което цели да разкрие с кои хора най-често се изневерява.

2078019

Изследването наистина е голямо. За 6 години са събрани данни от 13 030 американци. Анкетираните имат сключен брак или живеят на семейни начала. На въпроса с кой изневерявате на половинката ви има няколко варианта за отговор: близък приятел, съсед, колега или отдавна познат човек, непознат, човек на който сте платили да спи с вас и друг.

Без да увъртаме повече: 53,5% отговарят "близък приятел". Да, правилно оказа се, че дори в такова забранено удоволствие, повечето хора ги е страх да напуснат зоната на комфорта. 29,4% отговарят "съсед, колега или отдавна познат човек". Само 21% изневеряват със случаен човек.

Общo взето – правилно се притесняваш от комшията.

2078020

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Познай страната, в която жените имат най-големи гърди!
Как са еволюирали игрите Angry Birds!
Тестваме! Може ли нагорещена наковалня да разтопи замръзнало езеро!
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
6 души споделят за най-странните си детски заблуди
Средновековно оръжие срещу постапокалиптична броня
Тестваме! Може ли нагорещена наковалня да разтопи замръзнало езеро!
Брутална "протеза" за брадва в стил Sekiro: самурай главосекач
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta