Студио за татуировки, в което изкуството е намерило дом

Традиция, природа и мистика в центъра на София

   
 
Студио за татуировки, в което изкуството е намерило дом

Old Time Tattoo се намира на улица Юри Венелин 36, тиха и сенчеста уличка, която много бързо те кара да забравиш, че се намираш в центъра на София. Когато отивам да се срещна с двамата тaтуисти, нямам конкретна представа какво ще ми разкажат, но знам, че ще бъде интересно. В студиото ме очаква лъчезарната Крис, с която обсъждаме накратко за какво ще говорим, а в задната стаичка Влади–Тапата рисува съсредоточено някакъв нов проект, но не пропуска да ме поздрави.

Обстановката в студиото описва изцяло характерите на Влади и Крис. Закачени са десетки картини, много от които на български фолклорни създания. В стаичката, предназначена за татуиране, има много книги и доста причудливи предмети, а ароматът на мастило и боя те пренася в една особена мъгла от блянове. Обгръща те чувство на спокойствие и творческа идилия. Става ти ясно, че тук работят истински творци, а изкуството си е намерило дом в Old Time Tattoo.

Разказват ми, че студиото е резултат от много години работа. Първо само идея, а после факт.

Влади–Тапата татуира от 1996 година. Преди Old Time Tattoо работи дълги години в Испания, където казва, че е научил много от нещата, които сега прилага. Там именно започва да се впечатлява и от традиционния стил на татуировките "old school". Казва, че трябва време да свикнеш със самия стил, не е нещо, което харесваш изведнъж. За 9 години в Испания Влади работи в много тату студиа. Най-известното от тях е Por Vida в Мадрид.

1564203

Крис татуира от 16-годишна. Преди Old Time Tattoо работи в TOOL TATTOO & PIERCING SHOP, където казва, че е научила основите и много от нещата за татуировките. Залита по традицииония стил благодарение на Влади.

През 2012 г. собственото тату студио е факт. Влади и Крис имат място, което изцяло да бъде потопено в атмосферата на класическите стари татуировки.

В Old Time Tattoo може да получиш нещо повече от "просто татус". Изживяването и чувството, което ти остава след това, не може да се опише.

Освен татуировки с машинка, Тапата и Крис татуират и "на ръка". Казват, че този тип татуировки са по-скоро за ценители, които наистина разбират смисъла на татуирането. Впечатляват се и от други древни начини за татуиране, като Тебори – японска техника. Освен татуировки, Влади прави машинки, рисува обложки на албуми за няколко банди и щампи върху тениски.

1564201

Що се отнася до вдъхновенито, Влади и Крис черпят идеи от природата, формите, цветовете, от древното и мистичното, от българския фолклор и причудливите създания, от културата на древните цивилизации и от работата на старите тату майстори.

И двамата смятат, че изкуството може да бъде намерено навсякъде. Както пише Леонардо да Винчи: "Художникът държи Вселената в ума и в ръцете си", така Влади и Крис държат мистиката, природата и фолклора във въображението си, а това, което излиза от ръцете им, е древното и вечно изкуство на татуирането.

15642051564207 

 

Влади – Тапата:

1564206                                                            

1564208

1564210

Крис:

1564211

1564209

1564202

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Най-горещите пози, които да изпробвате, когато тя го иска по-грубо
Да подариш 1500 чисто нови Fiat 500 и да влезеш в рекордите Гинес!
Най-яките джаджи, продавани в Amazon, които ще ти се прииска да имаш
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ
Най-добрите смешки от социалните мрежи за тази седмица!
Какво крият жените от партньорите си?
Приложенията, които трябва да си свалиш веднага!
Спечели двоен билет за Solar Morning на July Morning
Резултати | Архив
  • inews
  • fitwell
  • jenite
  • sporta