Неочаквани научни доказателства, че бирата е полезна

16.03.2016, 16:30

Учените се борят да защитят алкохолиците

   
 
Неочаквани научни доказателства, че бирата е полезна

Докато лекарите, Министерството на здравеопазването и прочие лоши хора съветват да се ограничаваме с любимите ни пороци, учените всячески се опитват да докажат, че любимата ни биричка е полезна. И най-хубавото е, че им се получава. Представяме ви съвсем достоверни и научни доказателства, публикувани в едни от най-изявените научни списания. Ура!

1. Бирата е полезна за бъбреците

Ще кажете, че това всеки го знае, но едва наскоро излезе пълното и неподлежащо на оспорване изследване в Националната библиотека за медицина и здравеопазване на САЩ. Бутилка бира на ден сваля риска от камъни в бъбреците с 40%.

2. Бирата сваля риска от инфаркт

На сайта на Университета Скрентън в Пенсилвания е публикувана научната разработка на доктор Джо Винсън. Според нея, умерените чести количества бира са в състояние да намалят риска от сърдечни заболявания наполовина.

3. Инсулт

Според изследване на Медицинската школа на Харвард, регулярната употреба на умерени дози алкохол предпазва от инсулт. В частност хората, които имат пристрастия към бирата, много по-рядко получават инсулт. Всичко се случва за това, че бирата прави артериите по-еластични.

4. Диабет

Отново Медицинската школа на Харвард доказва, че бирата намалява риска от диабет тип 2 с 25%.

5. Алцхаймер

Още през 1977 година учените доказват, че редовната консумация на бира сваля риска от тази коварна болест с 23%. 

6. Щастие

Учените от Университета в Индиана доказват, че дори супена лъжица бира е в състояние да накара мозъка да започне да отделя допамин.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ