ВИДЕО: Как се разрушава мост

05.10.2011, 11:46

   
 
ВИДЕО: Как се разрушава мост

На вниманието на всички строителни работници в България. На вниманието и на всички бивши, настоящи и бъдещи министри на регионалното развитие и благоустройството. Сега ще ви покажем едно видео, от което можете да научите много неща и в това сме абсолютно убедени.

Знаете ли как се демонтира мост за 18 часа, през нощта, при условие, че пътят трябва да бъде отворен на сутринта и да изглежда все едно никога не е имало мост? Разбира се, че знаете: мостът се разрушава по какъвто начин намерите за добре, с подръчни средства и машини. След това се започва едно лутане около руините, което отнема ценни часове. Опитвате се да издействате отварянето на пътя да се забави поне с няколко часа. Междувременно по-големите боклуци се разбутват отстрани по поляни (или тротоарите), докато се измисли по-добър вариант. По-дребните, разбира се, не се почистват - тях ще ги разнесат автомобилите, които се очаква да връхлетят по вашия път съвсем, съвсем скоро. По някое време част от работниците, вече в тотално кофти настроение, защото работят през нощта, си тръгват, защото така и така нищо не се прави. В крайна сметка пътят се отваря, дребните боклуци започват своето пътешествие по и около автомобилните гуми, вдигайки ефирен прах. По-едрите пък, услужливо избутани отстрани, мигом изпадат в забвение.

Тази картинка си я измислихме, но може и да се окаже, че сме описали нещо реално. Видеото, което следва обаче, е нашето пожелание за всички специалисти, от които зависи състоянието на пътищата у нас. То е заснето в Англия в началото на месец април с апарат Canon 5Dmk2.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ