Пяната за бръснене може да те лиши от деца!

25.09.2017, 18:00

Още една причина в защита на брадите

   
 
Пяната за бръснене може да те лиши от деца!

Казваме ти направо: първата стъпка, която следва на направиш по пътя към потенциалното бащинство е да изхвърлиш пяната за бръснене. Работата е там, че изследователите от Масачузетският университет в Амхърст направиха мащабен проект, които изследва продуктите, които влияят на бъдещите родители.

"Свикнали сме, че жените трябва да спрат алкохола и цигарите, за да не навредят на плода. – споделя ръководителят на изследването Ричард Пилснър – Нашата работа доказва, че продуктите, които използва или употребява бащата също влияят на репродуктивния успех".

Оказва се, че преди зачетиетоколичеството алкохол трябва да се намали 10 пъти (ако сега пиеш само 6 пъти седмично само вечер и си спрял да пушиш – малко е). Учените достигат и до друго – продуктите, които използваш, за да си чистичък и свежичък, също влияят.

Бандата на Пилснър забелязва, че има вещество в пяната за бръснене, което може да повлияе на твоята сперма. Името му – Phthalic acid. Този отвратителен химикал може лесно да окаже влияние на ДНК-то на спермата. При това така, че настъпва временно безплодие. 

Хубавата новина е, че мъжете сменяме изцяло спермата си на 3 месеца. Иначе казано, ако спреш да се бръснеш сега след 3 месеца си "пушка" (ама цигарките и пиячката също).

1982141

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ