Алергията към спорт съществува!

04.01.2018, 15:45

Рядко, но съществува

   
 
Алергията към спорт съществува!

Два процента от хората на планетата страдат от съвсем истинска алергия към спорта, а най-тежките случаи – дори на по-продължителни и интензивни разходки. Слабите симптоми са: схващане на мускулите, а силните: нормални алергични реакции като почервеняване, задух, кихане и прочие. Ако алергичният продължава да спортува без да обръща внимание на симптомите е възможен силен задух.

Причините за алергичните реакции не са известни с точност. В много случай всичко свързано с приемането на неподходящи храни преди тренировка. Най-често това са: пшеница, домати, фъстъци, морски дарове и царевица. Оказва се, че хората не са алергични към самия продукт, но в комбинация с физическо натоварване предизвикват симптоми на алергия.

При други хора храната няма нищо общо, реакцията се предизвиква от съдържащите се във въздуха спори от гъби, цветен прашец и прах. Те сами по себе си също не предизвикват у тези хора проблеми, но комбинацията с физическо натоварване отключва алергията.

И в двата случая изключваме, разбира се, хората, които принципно са алергични към изброените неща.

Треньорите казват, че за повечето хора с подобни симптоми най-добрият избор на спорт е плуването, но отново трябва да се внимава с интензивността на тренировката.

И все пак, ако си затлъстял е срамно да разправяш, че си алергичен. Да си знаеш.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ