Писмо от редактора: кратък мониторинг на делнична вечер или "Това е положението"

Или защо не трябва да ти пука само за теб

   
 
Писмо от редактора: кратък мониторинг на делнична вечер или "Това е положението"

Лежерно и театрално допивам последното си нещо, галя котката, пуша цигара и до мен животът е празен... саркастичен и леко крив – какъвто го обичам. Самотата е готова да си ляга след 5 големи, котката доволно ме гледа с иронията присъща на породата ѝ, а аз, загърбил ежедневието, съм готов... и аз не знам на какво.

Напоследък и аз не знам на какво съм готов. Не знам къде съм. Не знам какво искам. Знам, че се намирам към 8-9 вечерта пред новинарската емисия, на запис, и салата с ракия. Аз съм на 24. Това е. Това е, или "Такова е положението" (или нещо подобно) беше написал Кърт Вонегът в "Кланица номер 5".

Във вихъра от новинарската емисия разбирам, че нищо не разбирам. Аз съм транссексуален джендър, някой купил нещо от електрическата компания, ама се казва Гинка и това звучи смешно (ако беше Патриция – нямаше да бъде), бият деца по сиропиталищата и затапват с "днес умряха около 400 цивилни, майки с деца и бащи в Сирия".

Това е положението.

Седя. Слушам. Гледам и как беше – "Не вярвам на ушите си"... Аз съм се стреснал от моето пиянско леко криво състояние и негодуванието ми да се движа в градския по час в нормалната зима... ама, в Сирия днес падна бомба и уби над 40 майки, деца и бащи (омаловажавам цифрата, за да си я представиш, ако падне бомба над твоя панелен блок).

Това е положението.

Пак си мисля за себе си. Изведнъж гърми новина: "Младеж с автомат уби 17 човека в училище. Президентът адмирира всички учители да минат през обучение и да са въоръжени!" Нали, това се случва в САЩ, мен не ме интересува.

Минава ми детски спомен как започна войната в Ирак. И тогава си казвах – много е далеч. След 4 години татко беше там.

Това е положението.

Истината е, че нищо не е далеч и никога не е било. Да живееш за собственото ще те доведе до това да страдаш с общото. А това не съм го казал аз. Сега дават момченце, което на 6 години е спечелило медал по математика от Тайланд, а в Сирия бяха гръмнати стотина... А да не говорим за Африка...

Това е положението...

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ