Ново проучване разкри кой преживява раздялата по-трудно - мъжете или жените

14.12.2016, 14:15

Вие как мислите?

   
 
Ново проучване разкри кой преживява раздялата по-трудно - мъжете или жените

Ако си мислите, че мъжете се справят по-лесно с разделите от жените, значи сте в грешка, защото ново проучване показва точно обратното. То е започнато в САЩ през 2000 г., когато над 2000 прясно разведени мъже и жени са били анкетирани за ефекта от развода, а 15 години по-късно изследователите отново са се срещнали с тях, за да видят как им се е отразило времето. 

Оказва се, че жените са демонстрирали завишени признаци на "екстровертност и отвореност към нови хора", докато мъжете са станали "по-безразсъдни и емоционално нестабилни". Смята се, че раздялата се отразява по-зле на психологическото състояние на мъжете и запитаните смятат тези ситуации за "деморализиращи".

Indy100 пък съобщава за друго проучване, дело на учени от Университета Бингамтън, които са анкетирали 5700 човека от 96 държави и също заключват, че раздялата въздейства на мъжете по-дълго, отколкото на жените. 

"Обикновено мъжете усещат загубата по-дълбоко и за по-дълго време, тъй като тя им казва, че отново трябва да започнат да се конкурират с останалите и да се опитат да заменят загубеното. А може да е и по-лошо – да започнат да си мислят, че загубеният човек е незаменим.", казва един от изследователите Крейг Морис.

Като цяло интересна информация, която не изглежда много обнадеждаваща за Брад Пит. Дано не се депресира и пропие, че трябва да ни радва с филми!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ