Какво да не казваме пред партньорката си

16.08.2018, 13:00

Няколко коментара, които е добре да избягваме като мъже

   
 
Какво да не казваме пред партньорката си

Ние мъжете не сме от най-тактичните същества. Поне не винаги. Всъщност доста често не сме такива. 

Колкото и да си обичаме половинките, винаги ще изтърсим нещо, което ще ги накара да се скрият в дън земя. Разбира се, често нетактичността ни се проявява, когато сме били ръчкани от т.нар. наша по-добра половинка по време на 40 минутен спор за нещо, което сме си мислели, че е решено още преди 2 години. Но все пак нека не си кривим душите - нетактичността е нещо, което мъжът така или иначе си го носи в себе си, и върху което трябва да работи цял живот.

Ето и част от нещата, които карат жените да истерясват... Ъм, искахме да кажем... карат жените да се чувстват неудобно от неадекватния ни коментар.

"Тази мацка е секси" или нещо производно.

Едно от най-неуважителните неща, които мъжете могат да изтърсят пред жена си, е да коментират и обективизират други жени. Ако жена го прави за друга неща, разбира се, всичко е наред.

Related image

"Тази идея е тъпа" или нещо производно.

Според някои проучвания момичетата още от шестгодишна възраст започват да се чувстват, че сякаш не са толкова умни, колкото момчетата, а когато партньорът потвърди тези страхове у жената чрез такъв коментар, всичко става по-зле. 

Image result for couple arguing gif

"Качила си някое килце" или нещо производно.

Жените имат тенденцията да приравнят себестойността си с понятия като красота и желание. Предизвикателството за жените е да постигнат здравословен баланс със своята концепция за себе си и своята суетност в свят, който често е по-загрижен за това как изглежда една жена, отколкото коя е тя.

Image result for girl eating gif

"Биологичният ти часовник щрака" или нещо производно.

За много жени съществува предизвикателството, че е трудно да се балансира майчинството с интелектуалните желания и кариерни цели.

Image result for clock gif

"Не истерясвай" или нещо производно.

Жените се чувстват често сякаш, когато защитават някое право, те биват набедени за истерички. Когато мъж прави подобен коментар, той сякаш подхожда снизходително и подкопава разумността на жената. 

Image result for girl on her period gif

"Да не е онзи ден от месеца" или нещо производно.

Когато мъж произволно поднесе такъв коментар в някой спор, особено когато жената е мрачна или раздразнена, това изпраща посланието, че само биохимичен дисбаланс би могъл да обясни нейната ирационалност. 

Image result for couple arguing gif

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ