Честит Световен ден на оргазма!

01.08.2018, 17:00

Ето и пет любопитни факти за голямото "О"

   
 
Честит Световен ден на оргазма!

Днес празнуваме Деня на оргазма. За целта сме ви подготвили пет интересни факта за оргазмите, но вие си знаете как може да почетете днешния празник и по друг начин.

1. Дължина на оргазмите.

Що се отнася до продължителността на оргазма, този на жените е средно по-дълъг от оргазма на мъжете. Повечето казват, че трае около 10 секунди, докато на мъжете - не повече от осем.

Въпреки това едно щастливо малцинство жени съобщава, че са способни да свършат до 20 пъти в рамките на една  гореща сесия.

През 2012 г. най-дълго записаната "мастурбационна сесия" принадлежи на порно звездата Сони Наш, който се самозадоволявал 10 часа и 10 минути преди да свърши. 

2. Оргазмите не са свързани само със секса.

Нормално, свързваме оргазмите със секс, но те действително могат да се случат без никаква сексуална стимулация. Съществуват случаи на хора, които достигат до оргазъм, яздейки коне, по време на тренировки и дори по време на раждане (последното е известно като birthgasm и някои жени го смятат за отлично облекчаване на болката).

3. Оргазмът може да е "проклятие".

Съществува рядък синдром на продължителна генитална възбуда, при който хората се чувстват, че са на ръба на оргазъм почти постоянно. Като резултат, страдащите от това състояние могат да получат около сто оргазма на ден. Може да звучи като забавно, дори секси за някои извратеняци, но в действителност е изключително изтощително (да не говорим и засрамващо, когато се случва на неподходящо място в неподходящо време) и много страдащи от синдрома търсят начини да облекчат симптомите (които могат да включват подуване и болка).

2083081

4. Най-добрите години за оргазъм.

Въпреки че е налице мит, че двадесетте години са онзи период, по време на който сексуалната активност е в своя пик, в действителност изследователите твърдят, че най-добрата възраст за оргазми е 36 години и нагоре. Natural Cycles, например, изследват 2600 жени и установяват, че оргазмите, привлекателността и най-приятният секс се подобряват за тези на 36 години и нагоре. Така че за тези, които все още не са достигнали средата на тридесетте си, със сигурност има какво да очакваме с нетърпение.

5. С каква скорост се движи семенната течност?

Средната скорост на мъжката сперма е 28 мили в час, което означава, че пътуват по-бързо, отколкото ямайския лекоатлет Юсейн Болт (само за справка, рекордът му е 27,8 мили / ч). След като сперматозоидите влязат във влагалището обаче, те забавят ход.  

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ