Невероятни факти за списание Playboy, които не си чувал досега

13.09.2017, 18:45

Интересно!

   
 
Невероятни факти за списание Playboy, които не си чувал досега

Въпреки че сега в Интернет можете да намерите неограничен брой снимки на голи момичета от всички националности и епохи, списание Playboy все още е на пазара. За 65-годишната си история на неговите страници са се появявали най-популярните момичета на своето време - от Мерилин Монро до Памела Андерсън.

Тук пред вас разкриваме няколко любопитни факта за любимото ти списание.

Първоначално, създателят на Playboy работел като редактор е Esquire. Когато службата трябвало да се премести в Ню Йорк, той поискал 5 долара за транспорт, но му било отказано. Той напуснал и решил да създаде свое собствено списание.

1975894

Хю Хефнър от над 64 години е настоящият редактор на Playboy. Това е рекорд, записан в книгата на Гинес.

Хефнър е и много умен. Неговото IQ е 152. Сред нобеловите лауреати има деца, чието IQ е 150 и това се счита за много висок показател. Така че Хефнър може би дори е по-умен от някои учени.

Най-напред екипът искал да нарече списанието Stag party ("ергенско парти"), но в този момент на пазара вече имало списание на име Stag. Тогава променили променя името на "Playboy", както се казвал един автосервиз, в който работела майката на приятел на Хефнър. А известното лого под формата на зайче било нарисувано за половин час.

В първия брой Хефнър публикувал редки снимки на голата Мерилин Монро. Той ги търсил в продължение на дълго време и ги купил за 500 долара. Сега първият брой на списанието струва 4 хиляди долара и можете да го купите само от колекционери.

Да бъдеш "момиче на месеца" и " на годината" в Playboy не е толкова лесно. В договорите им съществуват редица условия, които гласят, че момичетата трябва да се държат по определен начин, да познават биографията на Хефнър и историята на списанието.

И, разбира се, в продължение на две години тя не може да се снима гола, освен за Playboy.

Известното облекло на зайчетата е първата униформа, регистрирана в Патентното ведомство на САЩ. Състои се от сатенен корсаж, заешки уши и заешка опашка.

1975893

На корицата на Playboy са се появявали само десетима мъже. Сред тях са актьорите Стив Мартин и Лесли Нилсен, както и настоящият американски президент Доналд Тръмп.

1975892

Памела Андерсън се появявана корицата на списанието най-много пъти от всички останали момичета - цели 14 пъти. Управителят на Playboy я забелязал на футболен мач във Ванкувър, където те промотирала бира.

1975895

 

На страниците на Playboy няма само голи, красиви момичета, но и сериозни интервюта и истории. В него са публикувани интервюта с Набоков, Мартин Лутър Кинг и Стив Джобс. В Playboy също се появява новелата "451 градуса по Фаренхайт" от Рей Бредбъри.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ