Кои са знаменитостите с най-голям собствен капитал?

29.06.2018, 10:00

Пари, пари, много пари

   
 
Кои са знаменитостите с най-голям собствен капитал?

Едно уточнение преди да започнем: когато говорим за собствен капитал, имаме предвид стойността на всякакви икономически притежания, включително апартаменти, коли, пенсионни сметки, инвестиции и прочие. Добре известен факт е, че известните личности правят много пари, но колко точно - това може да ви изненада искрено. 

5. Джей Зи или Шон Кори Картър, както му е истинското име, е един от тези рапъри, които се отличават с бизнес ум и очевидно знаят как да разполагат със спечелените пари. Започвайки като обикновен наркодилър, Джей Зи стартира рап кариера, която в последствие ще му донесе личен капитал от 900 млн. долара.

2072725

 

4. Джоан Катлин Роулинг започва живота си трудно, отглеждайки сама дъщеря си и разчитаща само на социални помощи. По това време тя пише "Хари Потър" - история, обичана от малки и големи, която ще й донесе цели 1 милиард долара. 

2072720

 

3. Сър Джеймс-Пол Маккартни не се нуждае от представяне. Започвайки от култовите The Beatles и продължавайки с изключително успешна солова кариера, Маккартни е все още релевантен, което си личи и от колаборациите му с Канйе Уест. Не е случайно при това положение, че личният му капитал достига до впечатляващите 1,2 милиарда долара.

2072724

 

2. Изоставена от родителите си, изнасилена за пръв път на 9-годишна възраст, злощастна майка на 14 години, чието дете умира с раждането си, малтретирана от баба си и избягала от дома си, днес Опра Уинфри е позната като първата жена, натрупала милиарди от ТВ предаване и продаване на различни стоки. По-точно собственият й капитал се равнява на 3,2 милиарда долара.

2072722

 

1. Стивън Алън Спилбърг, чиято успешна кариера продължава вече 4 десетилетия, най-вероятно ще бъде споменаван няколко пъти по толкова дори след като цивилизацията, каквато я познаваме, бъде затрита от лицето на Земята. Продуцирал едни от най-големите филми в историята на човечеството, не е случайно, че днес личният му капитал наброява 3,7 милиарда долара.   

2072723

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ