5 свирепи факта за книгата и филмите "ТО"

13.09.2017, 14:15

Чети това на глас, ако дойдат клоуни...

   
 
5 свирепи факта за книгата и филмите "ТО"

Историята е за седем приятели от град Дери, щата Мейн, и разказът се развива в два различни времеви периода - тяхното детство през 1958 година и 27 години по-късно, вече като възрастни. Сега най-интересното.

Началото

"То" излиза през 1986 година и веднага става най-продавания роман за годината.Книгата е една от най-обемистите творби на Кинг - надхвърля 1000 страници. Смятана за една от най-добрите му книги, "То" разглежда темите за способностите на човешката памет, за детските травми и за грозотата.

Клоун от Ада

Официално се смята, че прототипът на клоуна чудовище – Пениуайз е клоуна Бозо. 

Според теориите, прототиптъ на клоуна убиец, е истинския клоун убиец Джон Уейн Джайси. Смята се отговорен за смъртта на минимум 33 човека, като повече от труповете слага в собственото си мазе. Маниакът е арестуван през 1978 година, именно тогава, Кинг, признава, че му е дошла идеята за книгата.

1975742

То идва

Първата екранизация е от 1990 година и е 3-часова. Ролята на То е изиграна от комедийния актьор Тим Къри. Кандидат за ролята е бил и Алис Купър. Според снимачния екип тогава, Къри толкова се вживява в ролята, че било зловещо даже да си около него и всички го избягвали.

1975740

Понякога То се завръща

Ако продукцията от 1990 година струва 13 милиона – феноменални пари за Холивуд тогава, римейкът от тази година струва 35 милиона, което не е нищо особено.

Проектът е успешен, защото само за първата седмица, "То" става най-гледания хорор в САЩ, Русия и половината свят.

Новото и старото То се срещат в римейка...

1975741

Очите

Бруталният поглед на новото То не компютърен ефект, а странен талант на актьора Бил Скарсгард.

1975743

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ