Джеймс Камерън разкри истинската причина за смъртта на Джак в "Титаник"?

28.11.2017, 09:00

От 20 години се питаме...

   
 
Джеймс Камерън разкри истинската причина за смъртта на Джак в "Титаник"?

Изминаха цели 20 години от излизането на филма "Титаник", но ние все още не сме преодолели несправедливия начин, по който Джак си отиде от този свят.

Режисьорът Джйемс Камерън винаги в твърдял, че това си е художествен избор и вратата е била достатъчно голяма, за да поеме само Роуз, но не и Джак. Камерън дори смята, че е глупаво хората да скърбят цели 20 години по-късно, но от друга страна се гордее с факта, че смъртта на Джак е повлияла на толкова много хора.

2007190

Режисьорът официално заяви, че филмът би бил "безсмислен", ако Джак оживее. "Филмът е за смърт и раздяла", отсича той.

Камерън категорично заявява, че той е трябвало да умре, защото все пак става дума за изкуство и нещата се случват по художествени причини, а не по физически.

Джеймс дори разбива мита, че вратата е била достатъчно голяма, за да побере и двамата като споделя, че той самият е стоял във водата върху парче дърво и в продължение на два дена го е тествал като е качвал втори човек отгоре. Именно тогава той установява, че дъската е способна да издържи само едни човек върху себе си.

2007191 

Камерън твърди още, че е решил Джак да измръзне до смърт, защото неговото оцеляване би попречило и на Роуз да остане жива.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ