Хипи ванът на Volkswagen отново в производство?

10.01.2017, 12:45

Той е напълно електрически и се кара сам

   
 
Хипи ванът на Volkswagen отново в производство?

Най-известната хипи кола на всички времена – Volkswagen T1 отново ще се произвежда. Сега обаче вана ще бъде "по-зелен" от всякога – ще носи образа на старите традиции, но ще се нарича Volkswagen I.D. Buzz – задвижван от електромотори и с възможност за автономно шофиране без намесата на човек.

Иначе достойнствата далеч не са толкова "хипи":

Осветеното предно лого, формата на LED фаровете, елегантните стопове, както и дизайнът на 22-инчовите джанти, боядисани в цвят Galvano Grey Mertallic. Има място за 8 души, а всеки един от тях може да бъде просто пътник, защото I.D. Buzz има функция за автоматично придвижване, която според инженерите на Volkswagen ще бъде готова за вграждане в сериен модел до средата на следващото десетилетие.

Задвижването се извършва от електромотори, развиващи комбинираща мощност от 369 к.с. Двигателите са разположени на всеки един от двата моста, което осигурява задвижване на четирите колела, както и ускорение от 5 секунди до 100 км/ч и максимална скорост от 160 км/ч.

Батериите са с капацитет 111 кВч и електроенергията в тях е достатъчна за изминаването на цели 600 км с едно зареждане. В случай на нужда, акумулаторите могат да се заредят до 80% от капацитета си за половин час посредством станция за бързо зареждане.

Това, което със сигурност може да очакваме през 2020 година (да, човече, това е само след 3 години) е пълна революция в автомобилостроенето и възраждането на подобни сладки модели като хипи вана.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ