Робоколата на Honda ще изпитва емоции и ще изкарва пари за собственика си

09.01.2017, 12:45

Май човекът си има нов най-добър приятел...

   
 
Робоколата на Honda ще изпитва емоции и ще изкарва пари за собственика си

На изожението за електроника CES-2017 в Лас Вегас, беше показан прототипът NeuV, оборудван със система за автономно движение. Още през изминалата година от Honda се заричаха, че това ще е автомобил, който изпитва емоции, а сега стана ясно, че ще изкарва пари за собственика си – докато той спи.

Според експертите на компанията, личните автомобили не се използват от техните собственици в 96% от времето – когато не е нужен на своя собственик, NeuV може самостоятелно да заработва като такси. Също така, когато потреблението на енергия н дома на собственика е най-високо, електромобилът може да дава ток на домашната мрежа, като използва натрупаната електроенергия в акумулаторите си.

Системата за изкуствен интелект позволява на машината да се превърне и в персонален асистент на водача. Тя ще може да анализира неговите емоции и решенията, които взима той по време на шофиране. Така в нужния момент системата ще може да го съветва, а също така и да се грижи за доброто му настроение, като избира съответната музика.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ