Мъжка кухня: супички

Готови за 30 мин

   
 
Мъжка кухня: супички

Мъжете, които могат да готвят, винаги са били на почит. Не всички сме професионални готвачи, а повечето от нас карат на готови храни, защото нямат време, но умението да сготвим нещо набързо си е абсолютен бонус. Подготвихме ви няколко наистина лесни и много вкусни рецепти, които отнемат съвсем мъничко време. С тях може да впечатлите жената до вас или просто да започнете да хапвате по-вкусно и полезно. 

Рецепта 1

Крем супа от картофи

1613454

Какво ви трябва:

1. 1 кг картофи

2. 2 моркова

3. 1 малка глава лук

4. ¼ малко пакетче масло (30гр)

5. 100 мл прясно мляко

6. сол

7. магданоз за украса

Порции: 6

Как се прави:

1. Измийте си ръцете! Подгответе продуктите! Почистете картофите, моркова и лука и ги варете в подсолена вода, докато омекнат. Зеленчуците са достатъчно сварени, когато можете да ги набучите с вилицата. Важно е да се сварят добре, за да се получи впоследствие гладка, а не хрупкава картофена крем супа.

2. Пасирайте сварените зеленчуци с пасатор или кухненски робот (или с нещо, което мачка) до получаването на пюре. Не изхвърляйте водата, в която са врели зеленчуците!

3. Добавете към получената смес маслото, прясното мляко и около половин литър от водата, в която са врели зеленчуците. Разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес и върнете за още 5 минути крем-супата от картофи на котлона.

Готово.

Рецепта 2

Зеленчукова крем супа (най-бързата супа a.k.a. студентска супа)

1613456

Какво ви трябва:

1. 4-5 картофа

2. 2 големи моркова

3. бялата част на 2 праза

4. ¼ средно голяма глава целина

5. 30 грама масло (¼ малко пакетче масло)

6. 100 мл прясно мляко

7. сол, черен пипер, магданоз за украса

Порции: 4-5

Как се прави:

1. Измийте си ръцете! Измивате и почиствате всички зеленчуци, след което ги нарязвате на едри парчета, поставяте ги в тенджера и заливате с 1,5 литра вода, добавяте и около 1 чаена лъжица сол. Варите до пълно сваряване на зеленчуците. Проверка – бучите с вилицата.

2. Изваждате зеленчуците от бульона (водата, в която са се варили) и ги пасирате с кухненски робот или с пасатор, или с каквото намерите. Добавяте маслото и една чаена чаша от зеленчуковия бульон, в който са врели зеленчуците и отново пасирате до получаване на хомогенна смес.

3. Връщате зеленчуковата смес на котлона, добавяте прясното мляко, което предварително сте извадили от хладилника. Супата трябва да поври още около 5 минути.

Готово!

Рецепта 3

Доматена крем супа 

1613457

Какво ви трябва:

1. 1 консерва домати

2. 1 малка глава лук

3. 1 "гнездо" фиде

4. 30-40 грама краве масло

5. 150 мл. прясно мляко

6. сол на вкус

7. 1-2 щипки захар

Порции: 4

Как се прави:

1. Измийте си ръцете! Накълцайте на дребно лука, но пазете пръстите. Накълцания лук заедно с натрошеното на ситно фиде запържвате в маслото, докато фидето придобие златист цвят.

2. Нарежете на дребни парченца доматите. След като пасирате доматите, ги смесете с фидето и лука.

3. Тук е моментът да сложите сол на супата. И малко захар, за да не бъде много кисела. Накрая добавяте и млякото, което да е на стайна температура.

Готово!

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ