В търсене на най-странната банда на света, част II

15.05.2018, 09:00

След слушането на тази отрепка, най-вероятно и ще понамирисвате леко

   
 
В търсене на най-странната банда на света, част II

Миналата седмица, като част от рубриката "В търсене на най-странната банда в света", ви представихме Stalaggh/Gulaggh. Днес продължаваме с нещо не по-малко сбъркано.

За някои незапознати хора групи тип The Bloodhound Gang (сещате ли се: онези с песента за Discovery Channel?) може и да са сред най-изтрещелите банди, които познават. Все пак част от сценичното им поведение включва уриниране един върху друг. Но в този момент от музикалната история, в който се намираме днес, това дори не се счита за скандално.

Когато говорим за изхвърляне на телесни течности пред публиката, няма как да не споменем единствения GG Allin. Роден под името Исус Христос Аллин (без майтап!), скандалният пънкар израства в семейство на деспотичен и изключително религиозен баща, на който Месията често му се е присънвал. След години тормоз, Аллин сменя родното си име, но остава с менталните проблеми, наследени от баща си. 

Освен с напълно нестабилните си убеждения (например, че феновете му го боготворят като бог на рок енд рола и са готови да умрат за него), Аллин е известен и с не особено приятното си сценично поведение, включващо основно да търчи гол, да си бие микрофона в главата, да напада публиката (включително жените), да ги замеря с фекалии и прочие. 

2058816

Въпреки многобройните си закани, този психопат не умира на сцената. Всъщност смъртта му е доста обичайна: завършва живота си, предозирал с хероин в смръдлива Нюйоркска стая през 1993 г. Последното шоу преди смъртта му завършва с мини-бунт из улиците на града. Една от версиите е обаче, че Аллин гледал да се чупи рано-рано, за да не го докопат полицаите преди да е припаднал от наркотиците, циркулиращи в тялото му (което всъщност става сравнително по-късно и завършва с кончината му).

До тогава Аллин вече е сменил не една или две банди (The Jabbers, The Scumfucs, The Texas Nazis, Bulge, The AIDS Brigade и The Murder Junkies), но с минимални музикални разлики помежду им (да не кажем почти никакви). Днес гробът на скандалния музикант често бива вандализиран от хора, които смятат, че ще почетат мъртвия си идол, ако се държат като него приживе. С други думи, уринирането и изхождането върху гроба на Аллин се приема за нещо като уважителен ритуал сред феновете му.   

Приятно слушане!


Източници: weirdestbandintheworld.com

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ