Най-злите жени в историята на човечеството

25.06.2018, 17:00

Злото има всякакви форми

   
 
Най-злите жени в историята на човечеството

Даря Николаевна Салтикова

2071571

Известен сериен убиец и земевладелец от 18-ти век, Салтикова става популярна с това, че измъчва и убива до 140 от нейните крепостници. Поради благородния й произход, необичайна бруталност и садистична похот за кръв, Салтикова често е сравнявана с унгарската "кървава" графиня Елизабет Батори, която влиза в историята заради подобен тип престъпления.

 

Леонарда Чанчули

2071574

Между 1939 и 1940 г. италианката Леонарда Чанчули убива три жени (и трите - съседки на средна възраст), от чиито части си прави сладки и сапун. С този ужасяващ акт тя си печели прякора "Сапунджийката от Кореджо". Чанчули била изключително суеверна жена и твърдяла, че е извършила жестоките престъпления, за да разбие семейно проклятие, причинено от родителите й, които дълбоко не харесвали избора й на мъж.

 

Хуана Бараза

2071575

Родена през 1957 г., Хуана Бараза е бивш мексикански професионален борец и един от най-отявлените серийни убийци в мексиканската история. Между 1998 г. и 2006 г. Бараза, силна и мускулеста жена, убива между 42 и 48 възрастни жени. Това й печели прякора "Старата дама убиец". Дълго време се е смятало, че убиецът е мъж. Тя бива арестувана едва през януари 2006 г., опитвайки се да избяга от дома на поредната си жертва. Впоследствие е осъдена на 759 години затвор. 

 

Айлийн Уорнос

2071573

Айлийн Уорнос е една от най-скандалните американски серийни убийци. Сексуално малтретирана и изхвърлена от дома си като тийнейджър, Уорнос изкарва прехраната си като проститутка по магистралите на Флорида, където през ноември 1989 г. убива първата си жертва. Жертвите са й мъже (поради естеството на професията й) и тя ще убие най-малкото още петима преди да бъде хваната и осъдена на смърт. Въпреки че психическото й състояние е било подвъпросно, Уорнос умира от смъртоносна инжекция през 2002 г.

 

Миюки Ишикава

2071572

Ишикава е японска акушерка и вероятно един от най-скандалните серийни убийци в японската история. С помощта на няколко съучастници, включително съпруга й, тя убива между 85 и 169 бебета през 40-те години. По време на процеса Ишикава твърдяла, че родителите на децата са били отговорни за смъртта им, тъй като са ги били изоставили. Изненадващо, нейната защита се оказала частично успешна, тъй като била осъдена само на осем години затвор за престъпленията си. Тя дори успяла да преполови присъдата си чрез обжалване.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ